Ratatouille

de nadina73 in Mancaruri de legume, 14 Ian 2011 | 8561 vizualizari

 

De foarte mult timp am zis ca fac, de cand am vazut reteta la Tavi. I-a venit randul. Ce pot sa va zic? Ca nu mi-as fi inchipui asa o "bunaciune" vorba lui Onesta(diana). Era un miros in toata casa...Super super buna si perfecta pentru o zi de post. Ce-i drept data viitoare voi dubla cantitatile, s-a lins si vasul de yena in care a fost pregatit

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare(600 g)
  • 5 rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 3 dovlecei
  • 5 morcovi
  • 7-8 ciuperci champignion
  • 1 bucata telina
  • 3 fire groase  de ceapa verde
  • 3 cartofi
  • patrunjel verde
  • 1 cutie pasta de tomate de 450g
  • 9-10 rosii cherry-optional
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de masline 3-4 linguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Ce-i drept am vazut mai multe retete de ratatouille, asa ca eu va spun varinata mea , e drept sursa de inspiratie a pornit de la Tavi. Multumersc mult Tavi

Se taie vanata in cubulete si se caleste in foarte putin ulei (2-3 stropi) in tigaie de teflon e mai usor,se calesc 5 minute. Dovlecelul se taie rondele sau cubulete si se caleste si el 3-4 minute Ardeiul rosu si galben se taie cubulete si se caleste 3-5 minute in 2 stropi de ulei. Ciupercile la fel se curata se taie si se calesc 3-5 minute. Morcovul se curata se taie rondele si se caleste 3-4 minute dupa care se pune telina (tocata ,razuita ,taiata,,,,,,cum va place) si se mai calesc impreuna inca 3-5 minute. Ceapa se toaca si se caleste cu usturoiul pisat 3-5 minute

Rosiile se fierb in apa cu putin sare,se docojesc si se taie . Cartofii se curata si se taie cubulete mici (nu se fierb)

Cand toate le avem pregatite se amesteca toate intr-un vas mai mare se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, patrunjel verde tocat, foi de dafin. Se adauga si pasta de tomate .

Se pun toate intr-un vas de yena mai mare (in cazul meu sau orice alta tava), se pun rosii cherry deasupra, patrunjel verde, feliute de ardei galben, dupa preferinta si sa de tava la cuptor pentru 1 ora la 160 grade.

Se serveste atat calda cat si rece, iar cine doreste poate sa mai puna pasta de tomate(sotul meu e innebunit dupa pasta de tomate)

Pofta buna

PS:e ceva de lucru la acesta minunata retata, dar si efortul e pe deplin rasplatit

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu legume la wok