Ratatouille la cuptor

de simona72 in Mancaruri de legume, 26 Iun 2015 | 8682 vizualizari

 

Eu ma bucur din plin de abundenta de legume din piete... O mancare simpla, plina de savoare si care in mod sigur nu necesita carne. Nu este reteta originala de ratatouille, dar este o versiune populara, care merge de minune la cuptor si care datorita culoritului legumelor incanta prinvirea...

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1-2 dovlecei (depinde de marimea lor)
  • 3 rosii mari de gradina
  • sare si piper

  • pentru sos:
  • 2-3 rosii bine coapte
  • un praf de sare si piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 mana frunze proaspete de busuioc

  • pentru deasupra:
  • branza de burduf sau cascaval, branza de capra, feta...
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille la cuptor:

Spalam vanata si dovlecelul, fara a indeparta coaja, taiem capetele si cu un cutit bine ascutit taiem legumele in felii subtiri. Le pudram cu sare, le asezam intr-o strecuratoare si le lasam putin sa-si lase sucul.

Pentru sos: in vasul robotului de bucatarie punem rosiile taiate in sferturi, usturoiul si pasiram bine pentru a obtine un sos. Adaugam sare si piper dupa gust, 2 linguri ulei de masline, busuiocul taiat marunt si amestecam toate ingredientele. Ungem un vas termorezistent cu putin ulei de masline si punem in el sosul facut anterior.

Dupa ce cegumele sau inmuiat putin si si-au lasat sucul, datorita pudrarii cu sare, le clatim, le uscam prin tamponare cu prosoape de hartie, le pudram iar cu sare si piper. Le stropim cu putin ulei de masline si le amestecam. Taiem si rosiile in felii subtiri.

In vasul in care am pus sosul, asezam legumele alternand o felie de vanata, una de dovlecel, una de rosii si tot asa pana umplem vasul. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 50 minute. Indepartam folia, dam vasul la cuptor pentru inca 10-15 minute, apoi presarm deasupra branza de burduf si mai dam vasul la cuptor pentru inca 10 minute, pana s-a topit branza. Se serveste calda sau rece. sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

alegeti legume care au diametrul aproximativ la fel...pentru ca vanata mea a fost mai groasa am mai taiat din ea pentru a avea aproximativ aceeasi marime cu celelalte legume

2

branza care se pune deasupra este optionala...folositi branzeturile care va plac si pe care le aveti la indemana

3

pentru un plus de aroma presarati deasupra busuioc proaspat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu oua