Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota

de Catalina L in Peste, 16 Ian 2023 | 3831 vizualizari

 

Acest peste este excelent, are o carne fina si delicioasa. Mai este cunoscut și ca lavrac sau lup de mare.
Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste. Mixati 1/2 legatura de patrunjel cu 2-3 catei de usturoi, puneti sare groasa si 3 linguri de ulei. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece.  
https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/lup-de-mare-biban-cu-ardei-si-rosii.html
Pentru Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota sunt necesare urmatoarele ingrediente: biban/lup de mare, ardei, sos de rosii, ceapa.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota
  • 1 lup de mare proaspăt curatat si vidat
  • 1 ardei rosu kapia
  • 1 lingura sos patrunjel - usturoi de casa
  • 4 linguri sos de rosii de casa
  • 1/2 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota:

Iata cum se prepara Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota

Curatati si taiati lamele ceapa.

Curatati si taiati ardeiul kapia in rondele.

Spălați și uscați pestele  cu un prosop de hârtie. 

Se condimentează cu sare și piper, se unge cu ulei de măsline si cu sosul de patrunjel. 

Puneți hârtie de copt pe o tava de cuptor. 

Puneți o parte din legume deasupra ; ardel ceapă, 

Așezați bibanul deasupra și acoperiți-l cu restul de legume. 

Puneti sosul de rosii si o creanga de rozmarin..

Inchideti papiota si dati la cuptor timp de 40 de minute la 170°C.

Deschideti papiota cu atentie si rumeniti-l 10 minute la 200°C.

Serviti imediat cu garnitura dorita!

Vezi si reteta de Somon la gratar si salata de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos olandez, salsa de porumb si ardei si orez Basmati