Reteta de gomboti cu prune

de MotanLaOale in Prajituri, 9 Noi 2023 | 3903 vizualizari

 

 Pentru Reteta de gomboti cu prune sunt necesare urmatoarele ingrediente: cartofi, faina, ulei, oua, prune, zahar si pesmet.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de gomboti cu prune:
  • 300g cartofi
  • 100g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 25 prune mici
  • 100g zahar tos
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100g pesmet
  • 30ml ulei
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de gomboti cu prune:

Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune

Cartofii se fierb in coaja.

Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure.

Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare.

Se lasa apoi sa se raceasca.

Zaharul se amesteca cu scortisoara.

Prunele se aleg micute, se spala si se scot samburii.(eu le tai, nu le rup, ca sa ramana marginile drepte, sa nu iasa zaharul).

In interiorul prunelor, in locul samburilor se pune zahar cu scortisoara si se pun pe o farfurie.

Intr-o tigaie se pun 30 ml ulei, se adauga pesmetul si se rumeneste pana devine auriu.

Cand se raceste se amesteca cu zaharul ramas de la umplerea prunelor.

Peste cartofii raciti se pun ouale si faina si se amesteca formand o coca lipicioasa.

Nu incercati sa puneti mai multa faina ca ies galustele tari ca gloantele!

Se pune faina la indemana intr-o farfurie sa infainam mainile cand facem galustile.

Luam din coca cu degetele infainate si intindem in mana o foaie subtire, punem pruna in mijlocul foii si lipim de jur imprejur coca, o rotim ca pe bulgare si este gata prima galusca.

Se pune pe un blat infainat si se pregatesc la fel toate galustele. Eu le fac mici, sa fie coca putina si pruna suculenta.

Se pune la fiert o oala cu apa si sare.

Galustele se pun in oala cu apa clocotita, numai atatea cate incap pe fundul oalei.

Cand sunt gata ele se ridica singure la suprafata apei.

Se iau cu paleta si se tavalesc prin pesmet, apoi se pun pe platou.

Asa se fierb toate pe rand.

Se servesc caldute sau reci.

Daca mai este nevoie se pot presara cu zahar in farfurie, dupa gust. Mie imi plac mai acrisoare!

Pofta buna!

 Vezi si reteta de Galuste cu caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si ciocolata