Aceasta reteta este deosebita ca gust, culoare si aroma. Nimic nu se compara cu o reteta mostetinita din strabuni!
Pentru Reteta de lebar de casa am folosit ingredientele urmatoare: organe de porc, sorici, legume.
Iata cum se prepara Reteta de lebar de casa
Intr-o oala se pun maruntaiele, soriciul, cepele, morcovii, sare, foi de dafin, piperul boabe, oregano macinat, usturoiul curatat, apa cat cuprinde si se fierb la foc potrivit. Cand toate sunt fierte, se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.
Se strecoara zeama si ce ramane se da prin masina de carne. Se mai adauga cateva cescute din lichidul ramas peste compozitie, asa incat compozitia sa fie nici prea tare nici prea moale, sa poata fi usor trecuta prin masina de carne la umplut intestinele.
Se umplu matele cu compozitie, se leaga a capete cu ata si se inteapa cu acul.
Intr-o oala se pune apa la fiert si cand apa incepe sa fiarba, se adauga lebarii si se lasa la fiert circa jumatate de ora de cand au inceput sa fiarba. Se fierb la foc potrivit, sa nu cumva sa crape.
Cand sunt fierti, se scot si se lasa la rece pe masa, apoi se pun la frigider. Se servesc reci cand se intaresc.
Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta absolut delicioasa!
Vezi si reteta de Lebar de casa.