Reteta de negresa cu afine, mure si branza

de oanapl in Prajituri, 11 Mar 2024 | 2024 vizualizari

 

Vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă. Blatul este umed și e minunat.
Pentru aceasta Reteta de negresa cu afine, mure si branza sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, ciocolata, cafea, kefir, cacao, branza, mure.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de negresa cu afine, mure si branza
  • pentru blat (30x17 cm):
  • 200 g ciocolată neagră (minim 50% cacao)
  • 160 g cafea fierbinte
  • 300 g chefir
  • 260 g ulei
  • 6 ouă mari
  • 400 g făină
  • 380 g zahăr
  • 120 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • sare
  • pentru crema:
  • 400 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr măcinat
  • 4 linguri făină
  • Esență de vanilie
  • 100 g afine (congelate)
  • 50 g mure (congelate)
  • 2 linguri făină (pentru fructe)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de negresa cu afine, mure si branza:

Iata cum se prepara Reteta de negresa cu afine, mure si branza

Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească.
Se pun într-un castron ouăle, uleiul și chefirul și se amestecă cu un tel, apoi se adaugă crema de ciocolată la temperatura camerei și se omogenizează. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.
Într-un alt vas se pune făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și se omogenizează amestecul, apoi se cerne peste compoziția lichidă și se omogenizează cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.Se tapetează cu hârtie de copt tava, apoi se toarnă compoziția păstrând 1/3.

Pentru cremă, se mixează brânza cu ouăle, zahărul și esența de vanilie. Se adaugă făina și se omogenizează.
Separat, se pun fructele congelate într-un castron și se adaugă cele 2 linguri de făină peste ele și se amestecă, până când făina se distribuie peste fructe.

Se adaugă fructele peste crema de brânză și se amestecă ușor.
Se pune crema de brânză cu lingura din loc în loc peste aluat, apoi  se adaugă restul de aluat deasupra și se marmorează compoziția cu ajutorul unei furculițe.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se transferă prăjitura pe un grătar sau un fund de lemn. După ce s-a răcit se servește.

Vezi si reteta de Negresa cu gem de gutui si branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de negresa cu afine, mure si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

laura_n 1

16.03.2024, 21:31

Yum, cat de bine arata! Si ce combinatie grozava cu afine si branza

Rocsi 1

19.03.2024, 20:18

Oricand as savura cateva bucati!

Panacris 1

02.04.2024, 11:56

Foarte bună combinația!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere