Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii

de Catalina L in Peste, 14 Mai 2023 | 2565 vizualizari

 

O reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii, delicioasa si economica caci merlanul este un peste ieftin. Puteti adauga un ou in umplutura si paine daca doriti, eu am pus doar fulgi de ovaz si un rest de tofu.   https://www.blogulluicatalina.com/2023/01/parjoale-de-merlan-cu-sos-de-rosii.html

Ingredientele sunt: merlan, fulgi ovaz, ceapa, tofu, usturoi, hrean, rosii, ierburi aromatice.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii 
  • 430 gr file de merlan
  • 2 linguri de fulgi de ovăz
  • 1 ceapa eșalotă
  • 100 gr de tofu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de hrean ras
  • 3 linguri ulei
  • ierburi de Provence
  • sare piper

sos de rosii :

  • 600 gr- 5 roșii frumoase în saramură (sau proaspete curatate sau in conserva)
  • sare piper
  • ierburi de Provence
  • praf de usturoi, pudra de chilli
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii:

Iata cum se prepara Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii :

Se mixează la robot fileurile de merlan cu usturoiul, eșapa tăiată în 4, fulgii de ovăz și hreanul ras -faceti pauză , răzuiti marginile și continuati pana obtineti un amestec omogen. Puteti  folosi si masina de carne .  

Adăugați sare, piper, amestecați bine și formați parjoale. 

Puneti-le pe o tavă de copt unsă  (un pic adanca) și ungeti-le cu ulei. 

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute.   

Pregătiți sosul: Roșiile se pasează și se amestecă bine pentru a obține un sos uniform. 

Condimentati: ardei iute, piper (sare dacă folosiți roșii  proaspete sau conservate), adăugați ierburile. Se fierbe 3 minute.   

Dupa 20 de minute in cuptor, intoarcem crochetele, turnam sosul de rosii preparat deasupra si dam din nou la cuptor la 200°C pentru 15-20 de minute.   

Se serveste cu orez, paste... taitei konjac pentru mine.  

Vezi si reteta de Chiftelute de somon afumat in sos de afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata din icre de crap cu ceapa