O Reteta de prajitura cu malai si citrice foarte aromata si delicioasa.
Ingredientele necesare sunt: malai, zahar, faina de migdale, ulei, oua, suc portocale, suc lamaie.
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu malai si citrice
Intr-un vas se pun malaiul, migdalele macinate, zaharul, coaja de la o lamaie si de la o portocala si praful de copt.
Se amesteca cu o lingura, se adauga treptat uleiul si ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la copt circa 40 minute, la 190°C.
Cat timp se coace blatul, pregatim siropul. Se pun intr-o cratita mica sucul de la portocala si lamaie, scortisoara, anasonul stelat, cardamonul si zaharul. Se pune cratita pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se pune un capac si se mai lasa la fiert 3-5 minute.
Dupa ce s-a copt blatul, se scoate din cuptor si se lasa la racit circa 5 minute. Se inteapa din loc in loc blatul cu un cutit si se toarna siropul.
Vezi si reteta de Alivanca