Reteta de preparare a papanasilor

de LC in Dulciuri, 27 Oct 2012 | 4760 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Am ajuns si eu la reteta cu nr. 100! Yuhuuuu!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 1 kg branza dulce
  • 5oua
  • 300 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • un varf de bicarbonat
  • faina cat cuprinde ( cam un kg a fost necesar la mine)
  • 100 ml ulei
  • o lingurita scortisoara
  • dulceata de mure
  • smantana
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Am pus branza dulce de vaci intr-un castron incapator. Ouale le-am batut cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, coaja de lamaie, bicarbonatul, scortisoara, uleiul,  dupa care le-am adaugat peste branza si am amestecat bine bine. Incepem sa turnam din faina putin cate putin si amestecam pana se incorporeaza...Punem atata faina cat necesita pentru a nu fi lipicios aluatul si a il putea modela in mana ( luam o lingura de aluat, trecem mana prin ulei sau faina pentru a nu se lipi si facem un inelus). Din compozitia mea au rezultat 26 de papanasi....si vreo 20 bobite. Ii prajim in uleiul bine incins si din abundenta, pentru a avea loc sa se manifeste si sa se ridice la suprafata! Ii scoatem pe un prosop de bucatarie pentru a se scurge surplusul de ulei si ii servim calzi sau reci cu smantana si dulceata!

O minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu smantana si dulceata