Reteta de preparare a papanasilor

de getix in Dulciuri, 7 Apr 2013 | 4424 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza dulce
  • 400 g faina
  • 3 linguri gris
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat ( nestins)
  • coaja de lamaie rasa
  • ulei pt prajit
  • smantana, dulceata de visine pentru topping
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Se pune branza intr-un bol, ouale, coaja de lamaie, bicarbonatul, zaharul vanilat, zaharul si se amesteca  bine. 

Adaugam faina + grisul si  framantam  aluatul pana nu se mai  lipeste de mana. Daca mai este nevoie mai adaugam faina (in functie de consistenta branzei). Aluatul trebuie sa fie moale si nelipicios. Se lasa  10 min sa se odihneasca. Dupa cele 10 min. se formeaza bile pe care le gaurim la mijloc . Formam  alte bile micute care se vor pune deasupra papanasilor cand ii servim .

Prajim papanasii si bilutele in  baie de ulei, la foc mic. Se servesc cu smantana si dulceata de visine.

Sunt o...nebunie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]