Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci

de Bucataria Stefaniei in Dulciuri, 8 Apr 2014 | 6856 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Am mancat saptamana trecuta un mare papanas cu dulceata de visine si smantana putin acrisoara, mmm bun de te lingi pe degete. Azi se pare ca m-am gandit prea mult la el si chiar daca este foarte tarziu, pofta ma doborat si asa ca am trecut la treaba. Cat este ceasul? Trecut bine de ora 20. Dar ce mai conteaza, papanasul deja a prins radacini. Am bagat putin nasul prin frigider, ingrediente... avem, deci facem papanasi.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 350g branza de vaci
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu 2 lingurite suc de lamaie
  • coaja de la o lamaie mica
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 200g faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci:

 Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu. Se adauga branza de vaci, se amesteca bine toate ingredientele dupa care se adauga si faina cernuta. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca o plastelina moale. Daca branza de vaci este mai uscata, se adauga mai putina faina, in jur de 150g.

Pe masa de lucru se pune multa faina, in care se adauga aluatul. Se formeaza 6 bile tavalite bine. Din a 6 bila se formeaza bilute mai mici, acestea fiind capacele pentru papanasi. Se face o gaura in fiecare bila si se mai modeleaza putin.

Se pun la rumenit in ulei incins, la foc mediu. Cand s-au rumenit pe margini se intorc si se mai tin pana ce devin aurii.

Se servesc cu multa smantana, dulceata, ciocolata sau miere. O nebunie!

Spor la dulciurit!

Mai multe detalii gasiti aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/04/papanasi-cu-branza-de-vaci.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci (prajiti)