Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir

de gaby_duceag in Dulciuri, 3 Ian 2015 | 18632 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 650 gr branza dulce de vaci
  • 3 linguri rase gris
  • 3 linguri pline faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa lamaie
  • zahar vanilat
  • pesmet de biscuit+unt+zahar tos – pentru tavalit papanasii
  • smantana si dulceata de trandafir (sau gem de caise) pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir:

Reteta de preparare a papanasilor

Pregateste pentru inceput compozitia pentru papanasi.

Intr-un bol amesteca cu mana toate ingredientele.

Lasa deoparte pentru 25-30 minute.

Intr-un vas cu fund dublu topeste o lingura mare de unt. Cand e topit adauga pesmetul de biscuit (eu am pus cam 200 gr) si cu o lingura amesteca mereu pana ce pesmetul se inchide usor la culoare.

Adauga 2 linguri zahar tos , omogenizeaza si lasa la racit.

Pregateste un vas cu 2 l de apa cu putina sare si pune la foc.

In momentul in care apa a dat in clocot, da focul la mic,  baga mainile in faina alba si ia din compozitie cate putin si formeaza in palme papanasi de marimea unei nuci. Compozitia nu va fi nici tare ca un aluat dar nici moale sa nu poti s-o modelezi. Daca totusi e mult prea moale (depinde si de branza de vaci cat de zeroasa a fost) mai adauga putina faina.

Plonjeaza papanasii in apa si lasa-i sa fiarba pana se ridica la suprafata apei. Invarte-i cu o lingura si mai laa-i 30 secunde.

Cu o spumiera scoate-i din apa si pune-i in pesmet. Tavaleste-i pe toate partile.

Pregateste farfuriile si pune pe fiecare cate o lingura de smantana, aseaza cate 3 papanasi calzi, pune dulceata de trandafir pe fiecare (nu multa) si serveste.

Sa va fie de bine!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert reteta de preparare a papanasilor cu pesmet