Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

de miki_a in Dulciuri, 30 Ian 2017 | 15126 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Ca la bucatarasi acasa!
Rumeni, dolofani, cu gust intens de branza proaspata, aroma imbietoare, gata sa satisfaca poftele oricarui mofturos...asa as caracteriza vestitii papanasi moldovenesti!
Daca v-am facut cat de cat pofta, sa stiti ca este un desert care se prepara usor, rapid, din ingrediente accesibile oricui, iar in scurt timp puteti avea o farfurie plina de minunatii aurii si imbietoare. Singurul dezavantaj (desi nu mancam in fiecare zi sau de 3 ori pe zi) este ca sunt prajiti in baie de ulei, ceea ce creste numarul de calorii, dar sigur sunt mai buni decat cei fierti! Garantat!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 500 gr. branza proaspata de vaci (foarte bine scursa de zer);
  • 1 ou + 1 galbenus;
  • 3 linguri cu zahar (am folosit brun);
  • 3 linguri cu faina alba;
  • 3 linguri cu gris de grau;
  • 1 lingurita cu coaja rasa de lamaie;
  • 1/2 lingurita cu sare fina;
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (optional);
  • 200 ml ulei pentru prajit.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti:

Reteta de preparare a papanasilor 

Intr-un vas, amestecam toate ingredientele.

Daca branza este mai umeda, se mai adauga faina sau gris, treptat, cu lingurita, fara a ingreuna foarte mult aluatul. La final, trebuie sa avem o compozitie legata, care se desprinde usor de pe lingura si vas.

Cu mana usor umezita, luam bucati din aluat (cat o nuca), ii dam forma ovala, dupa care aplatizam. Asezam papanasii pe un blat infainat.

Dupa ce i-am terminat de modelat, incingem uleiul intr-o tigaie si ii prajim suficient, pe ambele parti pana devin rumeni si frumosi.

Ii scoatem pe servete absorbante.

La servire, ii pudram cu zahar fin, zahar vanilat sau ii putem combina cu diverse creme, inghetate, frisca, smantana, dulceaturi, miere!

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Puneti zahar in functie de gustul personal.

2

Daca branza este mai moale, mai adaugati faina sau gris, iar ca aluatul sa creasca la copt puneti si bicarbonatul.

3

Bicarbonatul de sodiu poate fi inlocuit cu praful de copt.

4

Ii puteti servi simpli sau cu diferite adaosuri.

5

Sunt buni atat calzi, cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (30)

miki_a 1

01.02.2017, 18:31

Rocsi, , nici nouă nu ne plac fierți (mai degrabă renunț la idee....). Sper să încerci rețeta și să bucurați din plin de reușită!

miki_a 1

01.02.2017, 18:31

Daniela, , mulțumesc!

miki_a 1

02.02.2017, 17:35

Mirela, , cu mare drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si finetti by gaby