Reteta de preparare a papanasilor prajiti cu gem de capsune

de monik80 in Dulciuri, 3 Apr 2015 | 3161 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 4 oua
  • 20 g praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g zahar
  • 10 linguri faina
  • 500 ml ulei pentru prajit coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vaniliat dulceata
  • 300 g smantana
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor prajiti cu gem de capsune:

Reteta de preparare a papanasilor Se pune branza, zaharul vaniliat,ouale, sarea, praful de copt, zaharul tos si 6 linguri faina.

Se framanta aluatul.Se pun cele 4 linguri de faina ramase pe masa de lucru si se imparte aluatul in doua,dintr-o parte vom forma bilute si din cealalta "gogoasa" aceea cu gaura in mijloc.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins,dupa care punem papanasii la prajit.Nu trebuie prajiti foarte mult,doar cat sa se rumeneasca pe ambele parti.La fel se prajesc si bilutele.

Dupa aceea urmeaza asamblarea lor,se pune papanasul,putina smanata,biluta,iara putina smantana si gem de capsune sau orice fel de gem mai acrisor.

TIPS-URI

1

Aluatul e foarte moale, se modeleaza cam greu si fiind prima data cand fac papanasi am vrut sa ma las de ei cand am vazut cum e aluatul:)) trebuie sa ai rabdare sa ii faci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor prajiti cu gem de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy( prajitura cu bulgari)