Reteta de racitura - aspic de pui si de porc

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 21 Feb 2024 | 2719 vizualizari

 

Ce-mi place aspicul/ răcitura, este usor si lejer daca este bine degresat. 
Puneti un picior de porc pentru a obtine o racitura bine legata.
Pentru a pregati aceasta Reteta de racitura - aspic de pui si de porc aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: pulpa pui, rasol porc, ceapa, morcovi, telina, usturoi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de racitura - aspic de pui si de porc
  • 1 pulpa de pui frumoasa
  • 2 aripi mari de pui
  • 1 picior de porc
  • 1 rasol de porc - 1kg
  • 1 ceapa
  • 3 cuisoare
  • 2 morcovi
  • 150 gr de radacina de telina
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • foaie de dafin
  • cimbru uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de racitura - aspic de pui si de porc:

Iata cum se prepara Retata de racitura - aspic de pui si de porc

Se curata ceapa, telina si morcovii. Intepati cuisoarele in ceapa.

Spalam carnea, o punem in apa rece intr-o oala incapatoare, adaugam ceapa, morcovii, telina, foaia de dafin, cimbrul, sare si piper.

Lasati sa fiarba 2-3 ore, indepartati spuma si degresati in mod regulat. Puteti gati mai rapid la oala minune - 40 de minute.

Scoateti carnea si morcovii. Curatam cateii de usturoi, il pisam si-i adaugam in zeama.

Verificam gustul si asezonam daca este nevoie.

Filtram zeama bine - eu am strecurat prin 4 prosoape absorbante de hartie suprapuse. Au adunat toata grasimea, iar zeama a iesit foarte limpede.

Curatam carnea de pe oase si o portionam. Am pus in castroane/farfurii adanci, bucati de carne si rondele de morcovi.

Acoperim cu zeama.

Dam la frigider cand sunt complet racite. E bine de lasat toata noaptea. Le servim cu paine integrala sau cu mamaliguta calda.

Vezi si reteta de Racituri de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de racitura - aspic de pui si de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]