O supa ce am descoperit -o recent, fiind invitata la pranz la o prietena.
Aceasta supa i-o facea bunica in copilarie, si ea, la randul ei, o face copiilor. Mi-a dat si mie reteta, iar eu v-o impartasesc si voua. Voi, cui doriti, ca sa lungeasca lantul... :)
Imi place aceasta supam este pe gustul meu. Posibil sa fie o supa traditonal romaneasca dupa spusele prietenei mele, nu stiu exact, insa astept sa ne spuna cunoscatorii. Am observat ca in restaurante nu am vazut- o in meniuri. Pacat.
Pentru aceasta Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase sunt necesare urmatoarele ingrediente: morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ardei, rosii, smantana, oua, gris.
Iata cum se prepara Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase
Legumele le-am spalat curatat si tocat grosier.
Am pus untul si uleiul intr-o oala, cand s-a incalzit suficient am adaugat ceapa, am sotat-o pana a devenit translucida, apoi am adaugat morcovul; dupa 5 minute de sotat am adaugat telina, patrunjelul si ardeiul gras.
Am continuat sa sotez inca 10 minute la foc mediu.
Cand legumele au devenit moi, am adaugat rosiile tocate, am micsorat flacara si am lasat la foc mic, sa fiarba 5-6 minute.
Am adaugat stocul de legume si am mai lasat sa fiarba 8 minute.
Cu ajutorul unui blender vertical am trasformat supa intr-o crema si am potrivit de sare si piper.
Pentru galuste : am batut bine oul,am adaugat treptat grisul. Compozitia trebuie sa alunece incet de pe furculita. Am acoperit si am dat -o la frigider pentru minim 30 min.
Galustele le-am fiert separat in apa cu sare la foc mic.
Le -am scos cu o paleta si le-am adaugat in supa ,am lasat sa dea un clocot,apoi am oprit flacara. Am acoperit si am lasat-o 10 minute la odihnit.
Se serveste cu verdeata tocata; patrunjel, marar si cu smantana optional.
1
Daca doriti mai aromata, puteti adauga si un catel de usturoi.
2
Pentru note mai picante, puteti adauga fulgi de ardei iute
3
Pentru mai multa consistenta, puteti adauga si cateva frunze varza sau cateva buchetele de conopida