Satui de carne si mancaruri grele, am ales pentru pranz o Reteta de tocanita de cartofi cu mazare in sos de rosii si bine ne-a mai prins!
Aromata, sanatoasa si buna, reteta de tocanita de cartofi cu mazare in sos de rosii, a constituit un fel principal pe care cu siguranta il voi repeta!
Ingrediente Reteta de tocanita de cartofi cu mazare in sos de rosii
Preparare Reteta de tocanita de cartofi cu mazare in sos de rosii
1. Se toaca marunt ceapa, si se pune in cratita.
2. Intre timp se taie cubulete cartofii, se taie marunt morcovul , mazarea se scurge bine de zeama din cutie , si toate se pun peste ceapa in cratita.
3. Adaugam o lingura de ulei, apa cat sa acopere bine legumele si punem la foc mediu circa 40 minute.
4. Presaram apoi si condimentele : sare , piper dupa gust , oregano, rozmarin si putina boia de ardei dulce.
5. Cand legumele sant aproape gata , adaugam rosiile in bulion si mai lasam sa fiarba cam 10 minute maxim.
6. La final cand tocanita este gata, inchidem focul si presaram patrunjelul tocat marunt si acoperim cu capac pentru pastrarea aromei.
Si varianta cu carne e tare buna - Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi
Alte retete delicioase cu mazare gasiti aici - Sote de morcovi cu mazare si aici - Curry cu Mazare si Cartofi