Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi poate fi deliciul pe care-l faci azi familiei la pranz! Cremoasa, gustoasa, cu o mamaliguta buna alaturi, reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi va fi apreciata de toata lumea!
Ingrediente Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi
Preparare Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi
Se curata si se spala ciupercile. Se taie in bucati nu foarte mici pentru ca ele oricum lasa apa si scad. Se toaca ceapa si ardeiul si se calesc in ulei. Se adauga ciupercile si se calesc si acestea. Daca lasa suficienta apa, se fierb pana scade toata apa, daca nu lasa apa, se completeaza cu putina apa. Se adauga usturoiul, sare, piper, boia dupa gust. Faina se amesteca cu laptele si smantana si se toarna peste ciuperci. Se fierbe pana se leaga sosul de smantana. Daca e prea gros, se mai poate completa cu lapte. Se serveste cu mamaliga.
Cum faci mamaliga?
Ai aici reteta - Mămăligă (reţeta de bază) Noua ne place mult si cu Patrunjel
Daca ti-e pofta totusi de ceva cu carne, o poti incerca pe aceasta Ciulamaua bunicii