Am facut aceasta reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt, in semn de multumire pentru premiul acordat! >:D<
Bineinteles ca am macinat nuca ajutandu-ma de minitocatorul Russell Hobbs pe care il consider un ajutor de nadejde :) Tortul cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt, e un fel de "Prajitura Regala" cu blat insiropat, nuca in crema si mai putine oua. E delicios! Asadar va invit la o felie de tort >:D<
Ingrediente Reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt
Preparare Reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt
Pentru blat: Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana cand se formeaza o spuma lucioasa, apoi se adauga treptat faina si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se amesteca cu grija de jos in sus, astfel incat sa nu se lase spuma.La final incorporam si nuca putin cate putin. Ungem o tava rotunda (diametrul de 20 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Coacem in cuptorul preincalzit la 180° pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca pe un gratar.
Crema: Cele 6 galbenusuri impreuna cu zaharul pudra se pun pe baie de aburi amestecand continuu.Cand incep sa se ingroase oprim focul si lasam la racit. Untul moale se mixeaza bine si se incorporeaza cu galbenusurile racite. Adaugam esenta de vanilie si cele doua linguri de nuca macinata.
Sirop: Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam esenta de vanilie si oprim focul.
Glazura: Ciocolata se topeste impreuna cu uleiul la bain-marie.
Asamblare: Blatul rece se taie in 3 parti pe care le insiropam si le umplem cu crema, dupa care acoperim cu glazura.
La fel de mare succes vei avea si daca pregatesti reteta Tortului Egiptean, care contine, in linii mari, aceleasi ingrediente.
Daca esti fan ciocolata, acest Tort Trufa va fi SIGUR pe placul tau!
Fanii fructelor nu dau gres niciodata cu un Tort Diplomat
1
Tortul nu se va tine in frigider, poate doar intr-o camera mai racoroasa,dar nu in frigider, pentru ca altfel,crema se va intari prea mult.