Descopera o reteta delicioasa si sanatoasa de mazare de post cu sos, perfecta pentru masa ta vegetariana sau vegana. Acest preparat usor de preparat imbina mazarea proaspata cu un sos aromat, oferindu-ti o experienta culinara satisfacatoare si plina de savoare. Savureaza fiecare muscatura si bucura-te de o masa echilibrata si hranitoare, potrivita pentru toti cei care apreciaza gustul autentic al ingredientelor naturale
Pentru aceasta Reteta delicioasa de mazare cu sos: simplu, rapid si de post ai nevoie de cateva ingrediente: mazare, ceapa, rosie, pasta tomate.
Cum se prepara Reteta delicioasa de mazare cu sos: simplu, rapid si de post
eapa se curata si se toaca foarte marunt.
Rosia se curata de pielita si se taie bucatele mici.
Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins, apoi se pune ceapa si rosia tocate si se lasa putin sa se traga in ulei.
Dupa ce se inmoaie putin ceapa se pune mazarea, pe care o spalam cu apa din abundenta.
Se acopera cu apa (dar mai intai gustati sa vedeti cat e de fiarta, pentru ca de obicei mazarea din borcan sau din cutie sunt fierte, unele mai mult altele mai putin).
Se pune vegeta si piper dupa gust.
Cand mazarea e aproape fiarta se pune faina ,pe care o desfacem in putina apa si o rasturnam in tigaie printr-o sita (deoarece este posibil sa mai fie cocoloase de faina si sa nu le rasturnam peste mazare).
Se pune si pasta de tomate si aceata desfacuta in putina apa.
Usturoiul il curatam si il pisam, apoi il adaugam peste mazare,mai dam cateva clocote si inchidem aragazul.
Incearca si reteta de Mancare de mazare de post pe care o poti servi cu niste Castraveti murati, buni si crocanti.
Iti recomandam si reteta Pulpe de pui cu mazare.