Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni

de Retete_gustoase in Dulciuri, 13 Mai 2024 | 941 vizualizari

 

Iata o reteta simpla si delicioasa pentru cheesecake, care te va incanta cu fiecare muscatura. Savureaza aromele fine ale acestui desert clasic, perfect pentru orice ocazie speciala sau pentru a te rasfata intr-o zi obisnuita. Cu un blat crocant si o umplutura cremoasa, acest cheesecake este un deliciu absolut irezistibil. Urmeaza pasii simpli si pregateste acest desert minunat pentru tine si cei dragi!
Pentru Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni ai nevoie de ingredientele urmatoare: biscuiti, unt, crema de branza, smantana, oua, zahar, vanilie si capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni:
  • Blat:
  • 200 g biscuiti digestivi
  • 80 g unt topit
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci sau crema de branza, la temperatura camerei
  • 200 g smantana grasa
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Coaja rasa de lamaie (optional)
  • capsuni pentru servit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni:

Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni:

Preincalzeste cuptorul la 160°C si tapeteaza cu hartie de copt baza unei tavi de copt cu fund detasabil (aproximativ 24 cm diametru). 

Marunteste biscuitii intr-un blender. Amesteca biscuitii maruntiti cu untul topit, apoi preseaza amestecul intr-un strat uniform pe fundul tavii pregatite. Pune la rece.

Amesteca branza de vaci sau crema de branza cu zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa. Adauga ouale unul cate unul, apoi adauga smantana si extractul de vanilie. Amesteca bine pana la omogenizare.

Toarna compozitia de branza peste blatul de biscuiti din tava.

Coace cheesecake-ul in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 50-60 de minute sau pana cand marginea este ferma, iar centrul pare usor moale.

Odata copt, opreste cuptorul si lasa cheesecake-ul inauntru, cu usa intredeschisa, timp de aproximativ 1 ora.

Dupa racire, pune la frigider cheesecake-ul pentru cel putin 4 ore sau peste noapte.

Serveste-l cu capsuni proaspete.

Incearca si varianta de Cheesecake fara coacere, cu caise, foarte fin si parfumat sau reteta de Cheesecake cu zmeura, un deliciu.

Iti recomandam si varianta de Cheesecake cu ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda si visine