Risotto cu ciuperci

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2011 | 4842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez special pentru risotto
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 170 g ciuperci champignon proaspete
  • 120 ml vin sec
  • 500-600 ml supa pui
  • 50 g parmezan ras
  • 30 g unt
  • cateva fire de patrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Calim ceapa tocata marunt in ulei de masline. Adaugam ciupercile, taiate felii, si le calim pana se moaie. Punem apoi orezul sa se prajeasca pana devine transparent.

Turnam vinul peste orez, apoi punem supa (fierbinte – va sta tot timpul cat gatim la foc mic, sa nu se raceasca) cat sa acoperim orezul, uramatoarea portie de supa punand-o dupa ce a fost absorbita prima, si tot asa. Este una din conditiile prepararii unui risotto bun: lichidul se abosoarbe cate putin, complet, dar nu il lasam sa devina uscat
Asezonam cu sare si piper. Oprim focul, adaugam untul si parmezanul ras, amestecam bine pana se topesc si se omogenizeaza compozitia.

Servim cu patrunjel verde tocat ca atare, sau pe post de garnitura, imediat dupa ce il gatim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu ciuperci