Risotto cu ciuperci

de Doralinda in Mancaruri de post, 20 Ian 2013 | 4290 vizualizari

 

E o reteta simpla dar necesita timp si rabdare!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez (daca nu aveti orez ptr risotto, puteti pune orez rotund)
  • 300 gr ciuperci(puteti pune chiar mai mult)
  • 100 gr parmesan ras
  • 100 ml vin alb
  • Cca 500 ml zeama de la un pui fiert(sau puteti folosi knorr)
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Salati si stoarceti de apa ciupercile, apoi le calim putin in unt, dupa care stingem cu vinul si lasam cca 5 min la foc mic si amestecam. Separat sa avem zeama de pui fiert(sau knorrul diluat in apa calduta) si punem cate putin in orez, amestecand tot timpul ptr ca altfel se va prinde de cratita, si e indicat sa fie acoperit cu capac. Fierbem pana cand orezul e gata, mai fiert sau mai putin "al dente". Cand e gata, inainte de servire, punem si branza parmezan si amestecam. Se serveste imediat, ptr ca altfel se intareste. Se potriveste de sare si piper.

TIPS-URI

1

Puteti pune orice fel de ciuperci, si branza puteti sa puneti mai mult sau mai putin, dupa gustul vostru.

2

Daca doriti ptr post, atunci inlocuiti untul cu ulei, si nu mai puneti branza(dar tot gustul e in parmesan!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]