Risotto cu dovlecei si rosii uscate la soare

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 4 Oct 2017 | 3078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 grame risotto
  • 450 ml supa de legume
  • 6 rosii uscate la soare
  • 20 grame muguri de pin
  • 40 de grame Parmezan
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu dovlecei si rosii uscate la soare:

Dovlecelul se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii.

Ceapa se toaca, la fel ca rosii uscate la soare.

Se incalzeste uleiul intr-o cratita cu pereti inalti si fund dublu. 

Se adauga ceapa si se soteaza pana devine translucida. Se adauga orezul si dovlecelul si se lasa 2 minute, apoi se adauga cate un polonic de supa, amestecand frecvent si asteptand pana cand aproape tot lichidul este absorbit inainte de a mai adauga supa. 

Se continua astfel pana cand a fost folosita toata supa. 

Intre timp, se prajesc mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, la foc mediu spre mic, pana devin aurii. 

Se adauga mugurii de pin in risotto, impreuna cu rosiile uscate la soare si Parmezanul ras. Se amesteca bine, se adauga sare si piper si se acopera cu un capac. 

Se lasa 10 minute, acoperit cu capacul, inainte de a se consuma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu dovlecei si rosii uscate la soare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete in stil grecesc