Dovlecelul se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii.
Ceapa se toaca, la fel ca rosii uscate la soare.
Se incalzeste uleiul intr-o cratita cu pereti inalti si fund dublu.
Se adauga ceapa si se soteaza pana devine translucida. Se adauga orezul si dovlecelul si se lasa 2 minute, apoi se adauga cate un polonic de supa, amestecand frecvent si asteptand pana cand aproape tot lichidul este absorbit inainte de a mai adauga supa.
Se continua astfel pana cand a fost folosita toata supa.
Intre timp, se prajesc mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, la foc mediu spre mic, pana devin aurii.
Se adauga mugurii de pin in risotto, impreuna cu rosiile uscate la soare si Parmezanul ras. Se amesteca bine, se adauga sare si piper si se acopera cu un capac.
Se lasa 10 minute, acoperit cu capacul, inainte de a se consuma.