Risotto cu dovlecei si rosii uscate la soare

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 4 Oct 2017 | 3300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 grame risotto
  • 450 ml supa de legume
  • 6 rosii uscate la soare
  • 20 grame muguri de pin
  • 40 de grame Parmezan
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu dovlecei si rosii uscate la soare:

Dovlecelul se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii.

Ceapa se toaca, la fel ca rosii uscate la soare.

Se incalzeste uleiul intr-o cratita cu pereti inalti si fund dublu. 

Se adauga ceapa si se soteaza pana devine translucida. Se adauga orezul si dovlecelul si se lasa 2 minute, apoi se adauga cate un polonic de supa, amestecand frecvent si asteptand pana cand aproape tot lichidul este absorbit inainte de a mai adauga supa. 

Se continua astfel pana cand a fost folosita toata supa. 

Intre timp, se prajesc mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, la foc mediu spre mic, pana devin aurii. 

Se adauga mugurii de pin in risotto, impreuna cu rosiile uscate la soare si Parmezanul ras. Se amesteca bine, se adauga sare si piper si se acopera cu un capac. 

Se lasa 10 minute, acoperit cu capacul, inainte de a se consuma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu dovlecei si rosii uscate la soare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob taranesc de legume