Rosii deshidratate in ulei de masline

de adnia in Conserve, 3 Ian 2013 | 4927 vizualizari

 

Deshidratarea se face in mai multe feluri: natural, la soare (procedeul cel mai lung), in deshidrator (cel pe care-l folosesc eu) sau in cuptor, la temperatura cea mai mica si cu usa cuptorului deshisa, pt. ventilatie.

 

INGREDIENTE

  • rosii
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii deshidratate in ulei de masline:

Nu pot spune cu exactitate cate kg. de rosii am folosit si cati litri de ulei de masline, pt. ca le-am pregatit in transe...insa pot spune cat de usor sunt de facut si cat de gustoase!

Asadar, am deshidratat rosiile la deshidrator (intr-o noapte au fost gata), apoi le-am asezat frumos in borcane spalate bine si sterilizate in prealabil, apoi am turnat ulei de masline caldut (nu mai mult de 40 grade), am inchis capacul etans...si la camara cu ele!

Iarna asta le-am incercat: sunt nemaipomenite! Nu degeaba sunt ataaaat de folosite in bucataria italiana si cea internationala, nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii deshidratate in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii uscate in ulei