Rulada aperitiv

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2011 | 12554 vizualizari

 

Inca un aperitiv pe care l-am vazut la Sara&Miki si de care musafirii mei au fost foarte incantati.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 140 g unt
  • 120 g faina
  • 300 ml lapte
  • 4 oua
  • sare
  • Umplutura:
  • 200 g pateu de ficat
  • 100 g unt
  • 1 lingura mustar
  • 2 oua fierte tari
  • 100 g sunca
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura parunjel
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv:

Pregatim blatul:

Topim untul la foc mic iar apoi adaugam toata faina si amestecam bine. Adaugam treptat laptele rece, amestecand sa nu faca cocoloase. Adaugam sare si amestecam iar apoi dam de pe foc. Adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Turnam compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Tava mea este de 37/42 cm. Dam la cuptor la foc potrivit spre mare, timp de 30 de minute.

Intre timp ne ocupam de umplutura.

Mixam bine untul moale cu pateul de ficat, pana devine pasta. Adaugam mustarul, sarea si piperul. Ceapa o taiem marunt si o adaugam in crema de pateu impreuna cu ouale date pe razatoare. Urmeaza apoi sunca taiata foarte marunt si patrunjelul tocat. Amestecam bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

Dupa ce s-a copt rulada o rasturnam pe o alta foaie de copt si o lasam sa stea cateva momente. Desprindem foaia de copt si intindem umplutura in strat uniform pe toata suprafata blatului apoi rulam cu grija.

Invelim rulada in folie si dupa ce se raceste dam la frigider pana in momentul servirii.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu spanac, crema de branza si somon afumat