Rulada cu ananas

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 4 Feb 2010 | 10565 vizualizari

 

INGREDIENTE

Rulada:
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 4 linguri apa
  • 1 lingura cacao
Crema:
  • 1 praf de budinca
  • 250 ml lapte
  • 10 gr gelatina
  • 250 ml frisca
  • 1 compot de ananas
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ananas:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat apa si se amesteca pana se dizolva zaharul si rezulta o crema albicioasa.

Separat sa bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu cacao.

Se adauga la compozitia de galbenusuri, albusurile si treptat faina amestecata cu cacao.


Se coace 15-20 min la foc potrivit.Se rastoarna pe un prosop(sau hartie de copt) presarat cu zahar pudra. Se rasuceste si se lasa, pana se pregateste umplutura

Crema:

Se face budinca din 250-300 ml lapte.

Gelatina se pune la inmuiat,iar apoi se dizolva putin la bain marie sau in cuptorul cu microunde(aveti grija sa nu fiarba).Gelatina dizolvata se adauga peste budinca,iar cand se raceste se amesteca cu frisca batuta si fructele.

Se desface rulada si se pune crema intr-un strat potrivit(nu ca mine ca am pus de nu mai putea sa respire :))Puteti sa mai adaugati si fructe taiate bucatele.

Se ruleaza cu grija si se lasa aprox 2 h la frigider.

Mi-a mai ramas putina crema si am pus pe deasupra si am mai topit niste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]