Rulada cu crema de portocale

de lilik in Prajituri, 16 Sep 2010 | 7678 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt biscuite:
  • 60 gr zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 70 gr faina
  • pt crema de portocale:
  • 300 ml suc proaspat de portocale
  • 2 oua
  • 2 linguri cu amidon
  • 130 gr zahar
  • coaja rasa de portocala
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de portocale:

facem prima data crema astfel incat sa se raceasca. Batem ouale cu zaharul (putin),omogenizam amidonul cu putin suc de portocale si il adaugam peste oua, apoi subtiem cu restul de suc si punem coaja de portocala,dupa care punem pe foc mic. Amestecam continuu pana se ingroasa. Dam deoparte si asteptam sa se raceasca amestecand din cand in cand. Cand e rece adaugam frisca montata si amestecam,apoi dam la frigider.

Pregatim  biscuitul batand ouale cu praful de sare si zaharul pana se umfla ,apoi adaugam vanilia si faina. Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor pe care am pus hartie. Nivalam  compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 200° pentru 8-10 min. Cand e gata il punem pe un prosop de bucatarie umezit sau pe o bucata de hartie de cuptor si il rulam. Il lasam asa pana se raceste,apoi il desfacem il umezim cu suc de portocale si punem crema si cateva feliute de portocala. Il rulam si dam la frigider. Ornam inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de aproape macarons