Rulada cu frisca si piersica

de stoi_mimi in Prajituri, 21 Oct 2010 | 5722 vizualizari

 

vazind reteta de rulada cu crenma caramel , si nu numai m-am gindit intr-o seara sa fac si eu si iata ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • ptr blat :
  • 5 oua
  • 5ls zahar
  • 5ls faina
  • 2ls ulei
  • 1 zahar vanilat si esenta vanilie
  • ptr umplutura  :
  • 1/ l frisca lichida 
  •  2 piersici
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu frisca si piersica:

blatul :se separa albusul de galbenus , albusul se bate spuma cu 1 praf de sare , apoi se adauga 2 linguri de zahar si se mixeaza in continuare. galbenusul se freaca cu uleiul si 3 lg de zahar , zaharul vanilat si esenta , se adauga albusul peste galbenusuri si se omogenizeaza usor dupa care punem   faina  cernuta  si se amesteca usor de sus in jos ptr a nu scoate aerul din albus. se ia  o tava de aragaz, se pune hirtie de copt dupa care ungem hirtia cu unt si tapetam cu faina si turnam compozitia ptr blat si o punem la copt ptr 10 min. apoi udam un prosop de bucatarie pe care se pune blatul si il rulam usor cu prosopul  si il lasam sa se raceasca .

ptr umplutura eu am folosit frisca si  piersica cubulete iar ptr decor ceva trandafiri din pasta de zahar

se mixeaza frisca bine ,se taie piersica cubulete si se amesteca cu 1/3 frisca , restul o pastram ptr decor  

TIPS-URI

1

ls =lingura de supa obisnuita

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca si piersica" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mousse de mere