Rulada cu gem de capsuni si ciocolata

de Tabita _ in Dulciuri, 11 Apr 2013 | 5830 vizualizari

 

Reteta este usoara, se face repede, dar necesita urmarirea catorva pasi cu atentie. Ouale sa fie la temperatura camerei pentru a putea fi batute spuma tare, sa se amestece de jos in sus usor pentru a-si pastra volumul, aluatul sa se coaca bine, sa nu fie nici necopt, nici lasat prea mult ca nu se va mai putea modela. Mentionez ca eu am folosit o tava cu laturile de 22 de centimetri. Daca vreti sa faceti intr-o tava mai mare veti mari cantitatile, dar veti pastra proportiile. Spor la treaba celor care vor sa incerce reteta si sa-mi spuneti cum va iesit!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 linguri faina
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • gem de capsuni
  • ciocolata rasa
  • un praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de capsuni si ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma tare albusurile cu praful de sare. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se pun peste albusurile batute.
Se adauga esenta de vanilie si faina.
Se amesteca usor, de jos in sus.
Se pune hartie de copt in tava si se intinde aluatul uniform.
Se coace 10-15 minute in cuptorul preincalzit la 175 °C. Apoi se inteapa aluatul si se mai lasa cateva minute pana cand aluatul este copt.
Blatul se scoate si se rastoarna peste un servet umed cu hartia de copt deasupra. Se desface hartia de copt. Se ruleaza strans cu tot cu servetul umed, se apasa usor, apoi se unge cu gem si ciocolata rasa,maruntita.
Se decoreaza dupa preferinta. Eu am topit putina ciocolata cu lapte.

Inspirata de la Pocahontas

TIPS-URI

1

Se poate orna si decora dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Csoroge ( tip de gogoaşă unguresc)