Rulada cu gem de gutui si nuca

de susu in Dulciuri, 25 Iun 2015 | 4561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • cate o lingurita coaja de lamaie si portocala
  • esenta de rom
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 borcan mic gem de gutui
  • 1-2 maini nuca rumenita
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de gutui si nuca:

Lasam ouale la temperatura camerei dupa care separam galbenusul de albus. Nucile curatate se dau foarte putin la cuptor cat sa nu fie crude. Se amesteca mereu in ele si nu se lasa nesupravegheate pentru ca se ard repede. Le curatam cat putem de cojita de deasupra dupa care o parte se macina si o parte se maruntesc la cutit. Galbenusurile se presara cu zahar vanilat, sare, esente si coaja de citrice. Batem cateva minute albusurile dupa care adaugam pe rand trei linguri de zahar din cele cinci pana se dizolva complet. Separat mixam galbenusurile si adaugam treptat restul de doua linguri de zahar. Incorporam la albusuri compozitia de galbenusuri si faina in ploaie. Amestecam usor de jos in sus doar cat sa omogenizam bine. In tava de aragaz tapetatata cu hartie de copt varsam aluatul si apoi il nivelam cu o spatula. Dam la cuptorul incalzit pentru 10-12 minute la aproximativ 150 de grade. Cand s-a rumenit usor pe margini facem testul cu scobitoarea in mijlocul aluatului. Daca scobitoarea iese curata este gata. Scoatem tava, lasam doua minute dupa care asezam aluatul cu tot cu hartie peste un prosop umed si stors. Pudram foarte putin cu zahar pudra dupa care rulam strans cu tot cu hartie. Il imbracam cu prosopul umed si lasam sa se raceasca. Se desface usor si se inlatura hartia. Umplem cu gemul care este la temperatura camerei ca sa-l putem intinde si presaram cu nuca peste tot. Rulam la loc, il punem in folie alimentara si-l dam la rece cateva ore. Se poate face si o glazura daca doriti sau pudram cu zahar vanilat, eu am pus nuca de cocos. Cel mai bine la aceasta rulada merge sa o ungem cu o lingura de gem si o inbracam in nuca. Acest aluat clasic de 5 oua cu 5 lg de zahar si 5 de faina este cel mai potrivit pentru rulada. Lingurile de faina nu trebuie sa fie nici pline cu varf dar nici prea scuturate ci potrivite. Rulada putem s-o umplem cu orice fel de gem (caise, fructe de padure, capsuni) doar sa fie mai gros sau crema de ciocolata, o conbinatie nemaipomenita : un borcan de 320 gr gem de nuca amestecat cu nuca macinata si putin rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de gutui si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Vieneza