Rulada cu gem de piersici crema de vanilie si mac

de BurceaVasilica71 in Mancare copii, 9 Iul 2019 | 3196 vizualizari

 

O rulada delicioasa 
Meniu copii

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foaie:
  • 4 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt stins in otet
  • 1 varf de cutit de sare
  • Ingrediente crema:
  • 2 galbenusuri de oua de casa
  • 400 ml. lapte
  • 75 gr. zahar
  • 1 fiola/ plic vanilie
  • 50 gr unt, de preferat mai gras
  • 1 lingura. faina alba calitate superioara
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 3 linguri mac
  • 200 gr gem de piersici
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de piersici crema de vanilie si mac:

Preparare foaie rulada :

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum.

Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine.

Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamiae sau otet, se amesteca  iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma. Se toarna aluat in strat subtire in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coace foiaia de rulada  in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp  de 10 de minute.

Preparare crema :

Fierbem laptele cu o fiola sau un plic de vanilie.

Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).

Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer.

Adaugam un polonic de lapte si mixam bine  compozitia.

Adaugam  faina cernuta si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase.

Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecind cu o lingura din lemn sau un tel.

Punem comozitia la foc, amestecind din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.

 Stingem focul si adaugam macul si untul si amestecam bine.

Rulam foaia de rulada pe un prosop umed ca sa isi formeze forma.

Intindem un strat de gem de piersici pe foaia de rulada.

Dupa ce s-a racit crema o intindem pe foaia de rulada si rulam. Rulada o punem la rece acoperita cu un prosop umed timp de 2 ore.

La servire presaram cu zahar pudra .

Pofta buna !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de piersici crema de vanilie si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de migdale si capsuni