Rulada cu gem de piersici crema de vanilie si mac

de BurceaVasilica71 in Mancare copii, 9 Iul 2019 | 3291 vizualizari

 

O rulada delicioasa 
Meniu copii

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foaie:
  • 4 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt stins in otet
  • 1 varf de cutit de sare
  • Ingrediente crema:
  • 2 galbenusuri de oua de casa
  • 400 ml. lapte
  • 75 gr. zahar
  • 1 fiola/ plic vanilie
  • 50 gr unt, de preferat mai gras
  • 1 lingura. faina alba calitate superioara
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 3 linguri mac
  • 200 gr gem de piersici
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de piersici crema de vanilie si mac:

Preparare foaie rulada :

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum.

Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine.

Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamiae sau otet, se amesteca  iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma. Se toarna aluat in strat subtire in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coace foiaia de rulada  in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp  de 10 de minute.

Preparare crema :

Fierbem laptele cu o fiola sau un plic de vanilie.

Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).

Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer.

Adaugam un polonic de lapte si mixam bine  compozitia.

Adaugam  faina cernuta si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase.

Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecind cu o lingura din lemn sau un tel.

Punem comozitia la foc, amestecind din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.

 Stingem focul si adaugam macul si untul si amestecam bine.

Rulam foaia de rulada pe un prosop umed ca sa isi formeze forma.

Intindem un strat de gem de piersici pe foaia de rulada.

Dupa ce s-a racit crema o intindem pe foaia de rulada si rulam. Rulada o punem la rece acoperita cu un prosop umed timp de 2 ore.

La servire presaram cu zahar pudra .

Pofta buna !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de piersici crema de vanilie si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (6)

Alexandra Burz 1

13.07.2019, 15:46

Cat de buna trebuie sa fie👍👍

dantes 1

27.02.2020, 09:49

Delicioasa!

Sidy 1

28.02.2020, 06:52

Buna, buna !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu fructe congelate