Rulada cu gem de prune Iri

de Alinutza80 in Prajituri, 24 Mar 2012 | 3510 vizualizari

 

Am incercat si eu Rulada cu magiun a d-nei Iri, dar mie nu mi-a iesit asa de frumoasa, dar a iesit buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie
  • 2 lingurite de zahar + 1 lingura de zahar
  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • 1 cana de apa calda
  • 3 linguri ulei
  • faina cat cuprinde
  • gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de prune Iri:

Se face o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, o cana de apa calda si 3 linguri de faina. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, apoi se adauda peste faina impreuna cu laptele, oul, o lingura de zahar si uleiul.

Se framanta un aluat usor de modelat care se lasa la crescut.

Dupa ce a crescut se imparte in doua (din acest aluat ies doua rulade). Se intinde o parte din aluat, se unge cu gem si se ruleaza. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi facem si cealalta rulada si o asezam tot in tava (eu am facut in tava de la aragaz si au avut loc amandoua).Cat se incinge cuptorul se mai lasa la crescut, apoi bagam la cutor pentru aproximativ 40 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune Iri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MIUTA 1

26.03.2012, 18:40

Imi place

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:43

bun,bun

Alinutza80 1

27.03.2012, 17:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Ramasita