Rulada cu lemon curd si bezea

de Catalina L in Dulciuri, 30 Ian 2016 | 3751 vizualizari

 

Ce este Lemon curd?
Lemon curd este o crema de ou cu lamaie cu gust foarte intens, acrisor-dulceag, cu textura fina.
Britanicii sunt innebuniti dupa ea si o servesc cu “scones” (chifle mici) la ora ceaiului, cu briose, cu biscuiti. Poate fi folosita ca umplutura pentru prajituri, cupcakes, torturi, gogosi, clatite etc. 
Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.
Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider. 

 

INGREDIENTE

Pentru Lemon Curd:

  • sucul de la 4 lămâi bio (aproximativ 190 g suc)
  • 4 oua
  • 180 g zahăr pudră
  • 1 lingura amidon (Maizena)
  • 50 g unt

Pentru biscuit:

  • 6 oua
  • 70 g făină
  • 100 g de zahăr
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 vârf de cuțit de sare

Pentru bezea:

  • 90 g albușuri de ou (cca 3 albusuri)
  • 150 g zahăr pudră
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu lemon curd si bezea:

Preparare Lemon Curd: 

Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Într-o cratiță, se toarnă amestecul obtinut. Adaugati untul taiat în bucăți mici.

Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.

Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă bine cu un tel.

Se toarnă compozitia într-un borcan etans si se lasa sa se raceasca.

Acest preparat se poate pastra  timp de aproximativ o saptamana in frigider.

 

Preparam biscuitul:

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.

Se amestecă zahărul cu gălbenușurile de ou, se adauga treptat faina.

Se bat albusurile cu un praf de sare, se adaugă la amestecul de mai sus.

Intindeti aluatul pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 - 15 minute.

Puteti verifica cu o scobitoare.

Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se ruleaza imediat in hartia noua. Lasati sa se raceasca.

 

Prepararam bezeaua:

Bateti spuma albușurile de ou adaugand treptat zahărul.

Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, care nu curge din castron cand il inclinam.

Punem bezeaua într-un posh- sac de patiserie.

 

Montare rulada: 

Desfacem rulada din hartia de copt

Intindem biscuitul si-l acoperim cu crema de lamaie.

Rulam cu grija.

Decoram rulada  cu bezeaua.

Coloram bezeaua cu ajutorul unui pistol cu gaz.

Rulada poate fi pregătita cu o zi înainte, dar decorul cu bezea este recomandat sa-l puneti in ziua cand veti servi prajitura si pastrata la rece.

Pofta Buna!!!

TIPS-URI

1

decorul cu bezea este recomandat sa-l puneti in ziua cand veti servi prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu lemon curd si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Gicuta 1

01.02.2016, 08:48

Deliciu!

Gherca Daniela 1

01.02.2016, 09:53

super delicioasa!

Catalina L 1

01.02.2016, 21:11

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de vanilie cu fructe de padure si spuma de mure