O rulada delicioasa,nu prea dulce,cu o aroma parfumata de portocale si o textura deosebita a blatului datorita semintelor de mac.
Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si bicarbonatul stins. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri. Cernem faina peste galbenusuri, adaugam macul si amestecam cu dosul lingurii de jos in sus. Turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si o coacem cca 25 de minute.
Dupa ce s-a copt, rulam strans blatul intr-un prosop umed .
Crema: Amidonul il amestecam cu 100 ml suc de portocale. Restul de suc se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si gemul la foc mic. Cand s-a topit zaharul si incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon si amestecam cateva minute pana se ingroasa. Lasam crema sa se racoreasca.
Desfacem cu grija blatul, il ungem cu crema si il rulam strans, il prindem intr-o coala de ceolofan si il lasam la rece cca 30 de minute.