Rulada cu nuca

de delia64 in Prajituri, 24 Apr 2014 | 3135 vizualizari

 

Este reteta cu numarul 100 .Fac aceasta rulada de obicei de sarbatori si este tare gustoasa si aromata .

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 100 grame nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 2 zahar vanilat
  • Crema de oua
  • 4 oua intregi
  • 200 grame zahar pudra
  • 2 zahar vanilat
  • 2 pachete de unt
  • Crema de cacao
  • 2 linguri de cacao
  • Crema de nuca
  • 150 gr. zahar
  • 100 gr. miez de nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu nuca:

Blatul

Se bat albusurile cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu zaharul vanilat, nuca macinata, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie si apoi cu albusurile batute spuma. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptorul incalzit la 180 de grade. Dupa 30 de minute facem testul cu scobitoarea, rulam blatul in hartie de copt sau prosop umed si lasam la racit pana a doua zi .

Crema de oua

Punem apa la fiert intr-o cratita si pregatim crema de oua pe abur. 4 oua intregi, 200 grame zahar pudra si zahar vanilat se amesteca pe abur pana se ingroasa crema, se lasa la racit. Crema semi-racita se amesteca cu 2 pachete de unt. Se imparte crema in 2 parti .

Crema de cacao

Jumatate din crema o amestecam cu 2 linguri cacao.

Crema  de nuca

Caramelizam 150 grame zahar,100 grame miez de nuca si lasam la racit, dupa racire dam prin masina de carne nuca caramelizata si amestecam cu a doua parte de crema. Cu aceasta crema umplem rulada.

Crema de cacao o folosim la ornatul ruladei .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Se poate insiropa blatul cu sirop sau cafea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca - reteta simpla