Rulada de albusuri cu gem de mure si frisca

de rena in Dulciuri, 17 Ian 2014 | 5914 vizualizari

 

Mi-au ramas niste albusuri de la o mancare pe care am facut-o si am cautat pe net rulada din albusuri si mi-a iesit reteta Ancutei pe site-ul 'La Ancuta' pot sa zic ca blatul e nemaipomenit de bun si foarte elastic nu m-am chinuit deloc sa-l rulez.Multumesc Ancuta.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de gris
  • o vanilie

Umplutura:

  • 3-4 linguri gem de mure(sau de care va place)
  • un plic de frisca
  • 100gr.lapte
  • un plic de intaritor de frisca
  • 2 linguri de smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de albusuri cu gem de mure si frisca:

Batem albusurile cu un praf de sare si treptat punem zaharul si vanilia,batem spuma pana devine groasa si lucioasa.

Amestecam faina cu grisul si le adaugam usor in spuma amestecand cu o spatula de jos in sus.

Tapetam o tava cu hartie de copt ,turnam aluatul, nivelam cu o spatula si bagam la cuptor incalzit .Lasam sa se rumeneasca.

Dupa ce s-a copt il scoatem si il rulam in hartia lui si il lasam sa se raceasca.

Batem frisca cu lapte si cu intaritorul si dupa ce s-a ingrosat frisca punem si smantana,mai batem putin si e gata.

Intindem blatul, il ungem cu gem ,punem frisca si rulam usor sa nu iasa frisca in afara.

Portionam in feliile care vrem.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de albusuri cu gem de mure si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in foi