Rulada de bezea cu capsuni

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 19 Iun 2015 | 4362 vizualizari

 

Este o minunata prajitura cu gust aromat si racoros. Umpluta cu capsuni,zmeura, fragi, visine sau orice alte fructe de sezon, face deliciul zilelor de vara. E foarte usoara si racoroasa. Blatul de bezea nu tebuie sa va puna probleme pentru ca, cu un pic de rabdare si minutiozitate o sa va reuseasca.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri,
  • 4ling zahar,
  • 200gr capsuni,
  • 500gr smantana pentru frisca,
  • un praf sare.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de bezea cu capsuni:

Albusurile se bat cu praful de sare pana se tin tare de paletele mixerului.Zaharul se adauga treptat si se mixeaza pana se topeste complet.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Nivelati bine astfel ca stratul de bezea sa fie cat mai uniform.

                Se da totul la cuptor care trebuie sa fie incins.Se coace pana marginile devin maronii,iar suprafata bezelei aurie.Se scoate din cuptor si,fierbinte,se rastoarna pe o alta hartie de copt.Cu multa rabdare si migala se desprinde foaia de dedesupt pe care s-a copt apoi se ruleaza,pe lung in hartia de copt curata.Se lasa asa sa se raceasca.

                  Capsunii se paseaza cu blenderul.Frisca se bate si cand e aproape gata se adauga piureul de capsuni.Capsunii se pot pune si intregi in frisca.

                 Bezeaua racita se desface din hartia de copt.Se intinde crema si se ruleaza la loc cu multa grija.

                Exteriorul se imbraca tot in crema si se decoreaza cu felii de capsuni.Se da totul la frigider pentru cateva ore,apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de bezea cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu capsuni