Rulada de cacao cu crema de fructe de padure

de Bucataras in Retete diabetici, 5 Mai 2015 | 6308 vizualizari

 

Fructele de padure bogate in antioxidanti si vitamina C (care isi pastreaza beneficiile pentru ca sunt folosite proaspete) si lipsa zaharului fac din aceasta reteta una dietetica si gustoasa, perfecta pentru oricine adora dulciurile sanatoase. Timpul de preparare, foarte scurt, este al doilea mare avantaj. Recunosc, aceasta reteta nu ar fi fost postata pe site fara Green Sugar, carora le datorez redescoperirea ei in caietul meu de notite si adaptarea la un stil de alimentatie mai sanatos. Gata de ceva bun? La treaba!

 

INGREDIENTE

Blat
Pentru umplutura
  • 300 gr fructe de padure (mure, coacaze, afine)
  • 200 gr crema de branza dulce (ricotta sau mascarpone)
  • 6 lingurite indulcitor Green Sugar Cooking
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de cacao cu crema de fructe de padure:

Se separa albusurile de galbenusuri, in vase separate. Peste galbenusuri se adauga cele 6 linguri de indulcitor natural Green Sugar si se pun la bain marie.

Se amesteca pana ce indulcitorul se dizolva, iar galbenusurile devin cremoase. 

Altfel, banuiesc ca sesizati sistemul meu de "bain marie". Suportul metalic este luat din cuptorul cu microunde, pe care nu prea il folosesc. Dar in loc de castron ceramic merge mai bine unul metalic, se incinge mai repede. Galbenusurile se freaca incontinuu, ca sa nu se lipeasca, pana ce granulele de Green Sugar se dizolva si ouale devin cremoase. 
Albusurile se mixeaza pana se obtine o spuma tare.

Se adauga usor in albus, amestecand lent, ca sa nu se lase spuma: crema de galbenusuri, faina si cacao. 
Se mai amesteca usor, cu o furculita, pana se obtine o crema spumoasa, omogena. 

Am uitat sa spun ca se incalzeste cuptorul, dar ii poti da drumul si acum si sa il lasi cat timp pregatesti aluatul. 

Se tapeteaza o tava de cuptor, patrata, cu hartie de copt. Incearca sa folosesti o hartie buna, si ai grija sa fie perfect intinsa, pentru ca blatul va iesi destul de subtirel si e bine sa nu fie rupt de indoiturile hartiei (eu am gresit aici, putin, dupa cum se vede in poza). Toarna crema-spuma de cacao pe hartia de copt. Egalizeaza cu o lingura, formand un patrat sau dreptunghi.

Se lasa la cuptor 10 minute, pana ce aluatul este facut. Scoate blatul de prajitura si desprinde-l de hartia de copt, punandu-l cu fata in jos pe un fund de lemn sau pe masa de lucru. Ruleaza-l strangand usor, astfel incat blatul sa se raceasca deja in forma de rulada. E bine sa lucrezi cu grija, ca sa nu il rupi, dar daca se rupe nu te ingrijora: se va lipi de la crema din interior.

Cat se raceste un pic blatul, se trece la pasul urmator, adica amestecarea branzei dulci cu fructele de padure. Adauga-le si zdrobeste-le cu ajutorul unei furculite, integrandu-le in crema de fructe. Adauga linguritele de indulcitor Green Sugar spre final, dar amesteca bine, ca sa se omogenizeze, chiar daca mai raman cristale.

Intinde crema de fructe pe blat, in strat uniform. Lasa stratul mai gros spre capatul din centru si mai putin spre margini. Ruleaza incet, cu rabdare. 
Ruleaza iar si lipeste marginile, apoi da la rece 10 minute. Daca mie mi-a iesit, iti va iesi si tie. Daca ai goluri in rulada, pentru ca nu ai strans suficient blatul, mai umple-le cu crema de fructe, pe masura ce tai portii

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cacao cu crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu inghetata si sos de mure cu Green Sugar