Rulada de curcan cu merisoare

de Oana in Curcan, 2 Dec 2012 | 11588 vizualizari

 

Perfecta pentru masa de Craciun!

 

INGREDIENTE

  • un piept de curcan de 1 kg
  • 200 gr bacon
  • o ceapa
  • 3 fire deceapa verde
  • 200 gr merisoare uscate
  • o legatura de patrunjel
  • 100 gr bagheta de paine
  • un ou
  • sare si piper 
  • cateva linguri cu ulei
  • Pentru sos:
  • 3 linguri gem de merisoare
  • 50 ml vin rosu
  • o lingurita de zahar brun
  • un baton de scortisoara
  • o steluta de anason
  • 5 cuisoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan cu merisoare:

Se prepara mai intai umplutura pentru rulada. Baconul se feliaza si se soteaza cu ceapa taiata cubulete si ceapa verde taiata rondele, impreuna cu 2 linguri de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se stinge focul si se lasa la racit. Painea se sfarama la robot. Intr-un castron se amesteca baconul cu ceapa, painea, patrunjelul taiat marunt, mersioarele si oul. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Pieptul de curcan se spala, se sterge cu prosoape de hartie si se cresteaza din loc in loc, sa aiba peste tot aproximativ aceeasi grosime. Se pune umplutura la mijloc si se ruleaza cu grija. Cu ajutorul unei sfori se leaga rulada bine, sa nu iasa umplutura in timpul coacerii. Se aseaza rulada intr-un vas de iena, se stropeste cu ulei si se presara sare si piper. Se pune un pahar cu apa in tava (sau supa de legume), se acopera tava cu folie de aluminiu si se coace 30 de minute. Eu am pus pe langa rulada niste cartofiori intregi si am mai lasat apoi la cuptor, la foc mic, inca 30 de minute.

Pentru sos: se dau in clocot gemul cu vinul, se adauga zaharul si mirodeniile si se fierbe putin, pana incepe sa se ingroase. La final se scot cuisoarele si scortisoara din sos.

Se serveste rulada cu sos de merisoare si cartofi cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcan la cuptor