Rulada de porc aromatizata

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2012 | 8073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0,6 kg fleica porc
  • 3 catei usturoi
  • 1 bucata ghimbir
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • ulei
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc aromatizata:

Fleica curatata de grasime, se sareaza si se pipereaza, si se lasa cca jumatate de ora la frigider. Ghimbirul si usturoiul se dau prin razatoarea mica. Boia, cimbru si foaia de dafin pisata, se amesteca. Se freaca bucata de carne cu condimentele amestecate si cu usturoiul si ghimbirul rase. Se ruleaza, se acopera cu o folie si se da la rece ptr 24 ore.

Dupa o zi, cand carnea si-a luat din arome, se leaga bucata de carne cu sfoara. Se pune intr-un vas, se toarna un pahar de apa (se poate si vin sau bere neagra), apoi se acopera vasul cu folie si se da la cuptor la 180 grade ptr 15-20 minute, apoi la 150 grade ptr 90-120 minute. In ultimele 30 minute se scoate folia de aluminiu, si se lasa sa se rumeneasca.

Se opreste focul, se deschide cuptorul si se lasa sa se raceasca in cuptor (eu am lasat pana dimineata). A doua zi, se scot sforile, si.. se serveste la micul dejun cu mustar sau fiecare cum doreste. Este un foarte bun inlocuitor al preparatelor din carne din comert, mai ales ca nu contine nici un E. Rulada se poate "colora" cu bucati de morcov sau alte legume, dar din pacate eu am uitat sa pun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc aromatizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:38

Am pus reteta la favorite.Imi place tare mult!Felicitari!

Sim0na 1

13.02.2012, 21:35

Miuta

deyutzky 1

20.12.2012, 09:05

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne, cu legume si cascaval