In fiecare an la taiatul porcului fac aceasta rulada .
Vara cand merg la munca campului pun cate o bucatica din consistenta rulada care este satioasa si gustoasa , de ce nu si sanatoasa in comparatie cu mezelurile din comert care au acela-si gust si sunt pline de grasime si conservanti .
Fleica de la porc se lasa in saramura pana a doua zi .
Se intinde bucata de fleica si se condimenteaza cu piper , sare isi ea cat este nevoie din saramura , se presara peste fleica usturoiul curatat si pisat , se pune un fir de carnat si se ruleaza .
Se coase cu o ata rezistenta si se lasa la afumat , se dau cate un fum timp de 3 zile .
Se lasa 2/3 zile la aer si se pastreaza in congelator .
Eu am facut 2 bucati , una am consumat-o la sarbatorile de iarna iar a doua am decongelat-o doar ieri .
Pofta buna dragii mei !!!
1
Se consuma la micul dejun alaturi de branza si rosii sau ceapa rosie .
2
Se poate pregati un papricas de cartofi si cateva feliute din gustoasa rulada .