Rulada de porc cu cascaval si ardei

de Poliana in Porc, 21 Dec 2012 | 35066 vizualizari

 

Craciunul se apropie cu pasi repezi, asa ca azi va aduc o rulada de porc, delicioasa, usor de facut si de mare efect.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cotlet de porc
  • 100 gr pastrama de pui
  • 150 gr cascaval afumat
  • 1 ardei kapia rosu
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 1 lingurita mustar
  • 1/2 ceasca apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc cu cascaval si ardei:

Bucata de cotlet pe care am avut-o eu a avut o forma mai patrata, asa ca am taiat-o in doua pe verticala, obtinand doua bucati.. Fiecare bucata am taiat-o apoi in doua pe orizontala dar nu pana la capat, atfel incat sa obtin o bucata mai mare si mai subtire. Fiecare bucata de carne o batem bine cu ciocanul, o condimentam cu sare, piper si rozamarin dupa gust, o rulam si o dam la rece pentru o ora.

Separat taiem ardeiul fasii lunguiete. Pastrama o taiem felii subtiri iar cascaval il facem fasii lunguiete si subtiri. 

Dupa ce carnea a stat suficient la rece o scoatem din frigider, o desfasuram si pe fiecare bucata de carne punem un strat subtire de mustar apoi pastrama de pui, ardeiul si cascavalul fasii ( le punem de-a latul bucatii de carne) si rulam strans. Prindem capetele cu scobitori si punem rulourile intr-o tava termorezistenta, turnam jumatate de ceasca de apa si acoperim cu folie.

Incingem cuptorul la 200 de grade si coacem rulada pentru 50 de minute asa 'sub acoperire'. Dupa cele 50 de minute dezvelim rulada, micsoram focul la 190 de grade si mai coacem rulada timp de 20-25 de minute pana cand e rumenita frumos deasupra.

O lasam la racit, apoi o portionam dupa preferinta si o servim cu mare pofta! Merge de minune ca aperitiv, dar si ca fel principal alaturi de o garnitura savuroasa de legume :)

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu cascaval si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de carne cu sos de cascaval si bere neagra