Rulada de zmeura cu nuca de cocos

de epurasha2bb in Prajituri, 27 Iun 2013 | 3023 vizualizari

 

zmeura imi place si pentru gust si pentru culoare si pentru miros dar si fiindca e foarte de treaba si se coace in fiecare zi pe rug asteptand sa fie culeasa ca daca nu ... cade pe jos si e pacat! deci am luat-o si am facut o rulada

 

INGREDIENTE

  • 1 farfurie de zmeura
  • 6 albusuri pt.blat
  • 6 galbenusuri pt.crema
  • 6 linguri de faina pt.blat
  • 1 lingura faina pt crema
  • 6 linguri de zahar pentru blat
  • 4 linguri de zahar pt crema
  • 2 linguri de nuca de cocos razuita pt.blat
  • 2 linguri nuca de cocos razuita pt crema
  • 2 linguri nuca de cocos razuita pt.decor
  • 1 lingura de miere/dulceata pt uns rulada la final inainte de a presara nuca de cocos
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita de esenta de fistic
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 lingura de unt
  • 1 ceasca de lapte pt.crema
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de zmeura cu nuca de cocos:

Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si cu zaharul pana se fac spuma tare ca de bezea. Acum incepem sa adaugam faina amestecand cu un tel de plastic sau lingura usor pana la incorporare, adaugam si praful de copt stins cu otetul si esenta de fistic. Cuptorul se incinge din timp la 180 g C.

Se toarna aluatul in tava cu hartie de copt si se coace pana se rumeneste dupa care se desprinde hartia de copt usor si se ruleaza blatul pe un prosop umed stors bine.

Cat s-a copt blatul am pregatit crema la Bain Marie din galbenusurile frecate cu zaharul, lingura de faina, lingura de unt si nuca de cocos. Am adaugat cate putin lapte pana s-a incorporat si s-a ingrosat crema. Crema se intinde cu o spatula pe blat si apoi presaram zmeura. Rulam si ungem deasupra cu putina dulceata sau miere ca sa fie lipicios dupa care presaram nuca de cocos pentru decor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de zmeura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si iaurt