Rulada din albusuri cu crema de vanilie

de MotanLaOale in Prajituri, 29 Ian 2013 | 51456 vizualizari

 

Idea blatului am luat-o de la Ancuta! Foarte buna a iesit! A disparut instant!

 

INGREDIENTE

  • RULADA
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA
  • 150 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu crema de vanilie:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri usor.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm)

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumeneste usor.

Se scoate hartia de copt usor si se ruleaza intr-un prosop usor umezit si se lasa la racit.

pentru crema se mixeaza laptele rece cu frisca lichida rece si cu plicul de creme ole cateva minute pana se obtine o crema consistenta.

Se pune in frigider pana se raceste rulada.

Se desface rulada din prosop si se unge uniform cu crema.

Se ruleaza si se strange in folie alimentara.

Se tine in frigider pana a doua zi sau cel putin 3 ore pana se intareste crema.

Se taie felii si se serveste.

Se poate presara cu zahar pudra.

Eu nu am mai presarat zahar pudra ca era dulce dulce!

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere