Idea blatului am luat-o de la Ancuta! Foarte buna a iesit! A disparut instant!
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.
Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri usor.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm)
Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumeneste usor.
Se scoate hartia de copt usor si se ruleaza intr-un prosop usor umezit si se lasa la racit.
pentru crema se mixeaza laptele rece cu frisca lichida rece si cu plicul de creme ole cateva minute pana se obtine o crema consistenta.
Se pune in frigider pana se raceste rulada.
Se desface rulada din prosop si se unge uniform cu crema.
Se ruleaza si se strange in folie alimentara.
Se tine in frigider pana a doua zi sau cel putin 3 ore pana se intareste crema.
Se taie felii si se serveste.
Se poate presara cu zahar pudra.
Eu nu am mai presarat zahar pudra ca era dulce dulce!
Pofta Buna!