Rulada din piept de curcan

de Patricia Iordache in Curcan, 5 Iul 2013 | 5852 vizualizari

 

Este un preparat pe gustul sotului si il prepar ori de cate ori am ocazia. Este delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de curcan ( aproximativ 600 gr.);
  • 2 oua;
  • 250 gr. branza telemea;
  • 2-3 fire ceapa verde;
  • 1-2 fire usturoi verde;
  • putin marar;
  • putin patrunjel;
  • sare;
  • piper;
  • unt cat o nuca/ulei (pentru uns)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de curcan:

Pieptul de curcan se taie felii mari, subtiri si se bat cu ciocanul snitele pana ajung la grosimea de aproximativ 2 cm, fara sa se rupa.

Le presaram cu sare si piper si se lasa 20 minute la frigider, sa se fragezeasca.

Verdeata, ceapa, usturoiul si branza se toaca marunt si se amesteca cu ouale batute.

Asezam pe o tava feliile de carne, suprapuse putin una peste alta, apoi punem compozitia de branza si verdeata.

Rulam carnea si o legam strans cu o ata. Ungem rulada cu ulei/unt topit si o punem in folie de aluminiu.

O asezam in tava (de cozonac) si o punem la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 50 minute.

Cu 10 minute inainte de a fi gata, scoatem folia de aluminiu si lasam rulada sa se rumeneasca putin.

O lasam la racit si apoi o taiem felii grosute.

TIPS-URI

1

Noi am servit cu ciuperci trase in unt, cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan