Dupa cum cred ca deja ati vazut, noua ne place mult carnea de curcan.
De sarbatori am vrut ceva mai "altfel", sa pregatesc o rulada cu umplutura...exotica.
Si asa a luat nastere aceasta rulada fructata exceptionala, extrem de gustoasa.
Caisele taiate marunt, impreuna cu merisoarele se pun la sotat in unt.
Cand untul scade , adaugam vinul si taria si lasam sa fiarba 20 de minute pina mai scade din compozitie.
Pieptul de curcan il filetam astfel incat sa obtinem o bucata cat mai mare de carne , dar sa nu fie prea groasa.
O bagam apoi intre doua foi de plastic si o batem ca pe snitel, incercand sa-i obtinem aceeasi grosime peste tot.
La compozitia de fructe, dupa ce au fiert, adaugam pesmetul si fisticul curatat si farimitat.Intindem acest amestec peste pieptul de curcan , lasand marginile libere, rulam si prindem rulada cu scobitori.
Punem rulourile umplute untr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt si le ungem cu ulei de masline aromat.Adaugam in tava o ceasca cu apa si dan la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C.Dupa 25 de minute intoarcem ruladele pe cealalta parte si reducem focul la 160 de grade C, pina se rumenesc ruladele frumos.
La servire taiem felii ruladele si le servim alaturi de pireu de cartofi si felii de portocala.
Pofta mare sa aveti !