Rulada ochi de elefant

de Alinutza80 in Prajituri, 22 Iun 2012 | 40325 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti simpli
  • 200 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri nuca(sau nuca de cocos)
  • 1 esenta de rom
  • Crema:
  • 125 gr unt
  • 5 lg zahar pudra
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri nuca(sau nuca de cocos)
  • 2-3 banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada ochi de elefant:

Biscuitii se sfarma sau se dau prin masina de tocat (mie imi plac mai mari, asa ca i-am sfarmat).

Apa cu zahar se pun pe foc, pana se topeste zaharul. Dupa ce oprim focul se adauga esenta de rom. Se lasa la racit, apoi se pune peste biscuiti si se amesteca bine. Apoi se adauga cacaoa si nuca.

Pana se raceste siropul se pregateste si crema.

Se freaca bine untul cu zaharul si cu zeama de lamaie, apoi se adauga nuca sau nuca de cocos (de fapt reteta este cu nuca de cocos, dar noua ne place mai mult cu nuca).

Se intinde amestecul de biscuiti pe un ceolofan sau pe hartie de copt, peste care se pune crema, se niveleaza uniform si se aseaza bananele una langa alta in prelungire. Se ruleaza cu hartia si se baga la frigider.

Se serveste cu nuca sau nuca de cocos pe deasupra.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada ochi de elefant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]