Rulada turceasca mentolata

de Corinuta in Prajituri, 8 Mai 2011 | 13568 vizualizari

 

By Gabitza scumpa si draga......si haioasa.......si harnica.......si........o puuuuuuuup si ii multumesc pentru tot! >:D

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 6 linguri sirop de menta
  • 75 g faina
  • 50 g unt
  • 100 g nuca de cocos fulgi
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g alune de pamant
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada turceasca mentolata:

Se amesteca faina cu zaharul, se toarna laptele putin cate putin amestecand cu un tel, apoi se adauga siropul de menta si se pun la fiert. Cand capata consistenta unei budinci se ia de pe foc si se lasa la racit, dupa care se adauga untul moale.

Intr-o tava se intinde uniform nuca de cocos, se toarna crema peste ea in mod uniform si se niveleaza, apoi se da la frigider. Se bate frisca spuma tare, apoi se intinde peste budinca tot in strat uniform si se presara peste ea alunele tocate, eventual putin prajite.

Se taie pe latime fasii de aprox 2 cm si se ruleaza usor formand mini rulade.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca mentolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

rivka 1

21.05.2011, 17:56

si eu am facut-o asta dar asa cu menta arata senzationaaaaaaaaaal.

rivka 1

21.05.2011, 17:58

trebuie sa o fac si eu asa verde hahaha, sper sa gasesc sirop :-s. acum mi-ai dat de lucru .
vreau sa iti zic ca am facut budinca de orez a iesit bestiala cum ziceti voi pe site

iry-gabriela 1

03.04.2015, 14:06

ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu doua creme