Rulouri cu ciocolata si alune

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 3180 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 5 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • esenta potocale
  • o mana alune maruntite
  • 4-5 linguri crema de ciocolata
Portii: 21
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu ciocolata si alune:

Punem laptele impreuna cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul.

Intr-un vas mic amestecam bine drojdia cu 3 linguri din laptele in care am topit zaharul si 2 linguri de faina.Laptele trebuie sa fie caldut nu fierbinte.

Lasam 15 minute sa creasca.Intre timp topim untul si cernem faina si cacaoa intr-un castron.Facem o adancitura in mijlocul fainii si adaugam drojdia crescuta,apoi laptele caldut amestecand incet.

Adaugam si cele 2 galbenusuri,untul topit si esenta de portocale amestecand cu mana.Batem spuma albusurile si le adaugam peste compozitie.Framantam putin, compozitia este mai moale.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul in foaie subtire (1 cm)  pe o planseta unsa cu unt, ungem cu crema de ciocolata,presaram alunele maruntite si apoi rulam. Eu am impartit aluatul in 2 si am facut 2 rulouri.Taiem ruloul in bucati de 4-5 cm .Asezam bucatile  cu taietura in sus intr-o tava in care am pus hartie de copt.Mai lasam sa creasca 15 minute, apoi introducem tava in cuptorul incins.

Lasam la cuptor 20-25 de minute.Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-au copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Dulciuri cu Georgiana 1

23.11.2015, 22:08

Multumesc!

mirela0911 1

23.11.2015, 22:22

Mmmm ciocolata, alune .... bun!

miki_a 1

26.11.2015, 00:38

Cu ciocolata!!!!! Immmmm, vreau!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarlota